Zűrzavar a német Postbanknál 2. rész - hogyan tudok utalni augusztus 11. után?

2019. augusztus 11-től már csak az ún. BestSign eljárással lehet jóváhagyni az online utalásokat a német Postbanknál. Az átállást rendesen megbonyolították, de talán ezzel a bejegyzéssel közelebb kerültök Ti is a megoldáshoz.

Érdemes megtalálni azt a nyugodt fél órát, amikor beállítjátok a dolgokat. Ha szép lassan követitek a lépéseket, el fogtok jutni a megoldáshoz. A program bonyolultnak tűnik, de tudja a dolgát. Bátran kattintgassatok, és sikerülni fog. Ne adjátok fel! Nekem se ment elsőre...:-)
Ezen az oldalon találtok egy német nyelvű útmutatót is videóval, amelyet megpróbálok itt érthetően, magyarul összefoglalni.



Mi a teendő ahhoz, hogy a jövőben is tudjatok online utalni?

1. Töltsd le a telefonodra a Postbank Finanzassistent és a Postbank BestSign alkalmazást.

2. Nyisd meg a Postbank Finanzassistent alkalmazást. Ha Android készüléked van, akkor a jobb felső, ha IOS, akkor a bal alsó sarokban lévő "best sign" gombra kattints. 

Androidnál: "jetzt starten"-ra kattints




3. Írj be egy személyes jelszót kétszer. (Mindegy mit, de legalább 4 jegyből álljon, és írd fel rögtön magadnak, hogy ne felejtődjön el, mert ez lesz az ún "BestSign jelszavad", amivel a jövőben jóváhagyod az utalásaidat!) Kattints alul a "weiter"-re.

 
4. Ha a telefonodon az ujjlenyomatos funkció is be van állítva, akkor a jelszóhoz egy ujjlenyomatos jóváhagyást is hozzá tudsz rendelni. (Húzd jobbra a fület.) --> Kattints a "weiter" gombra.



5. Megjelenik az ún. Seal One ID a telefonodon.


6. Ez a Seal One ID maradjon ott megjelenítve a telefonodon, mert szükséged lesz rá. Egy másik készüléken (laptop, számítógép, tablet, telefon) nyisd meg az online bankot.


7. Jobb felső sarokban kattints a "Sicherheitsverfahren hinzufügen" gombra.


8. Kattints a "Verfahren hinzufügen" részre.


9. "Bezeichnungnak" írj be bármit, pl. a nevedet. Nincs jelentősége, hogy mit adsz meg. A "Seal one ID"-hoz írd be a telefonodon lévő "Seal One ID-t". Majd kattintsd a "hinzufügen" gombra.



10. Ha eddig mobiltannal hagytad jóvá az utalásaidat, akkor a lenti ablak fog megjelenni a képernyőn.

Kattints az "anfordern" gombra, és érkezni fog a telefonodra egy jóváhagyó kód. (Úgy, mint a korábbi utalásoknál.)  Írd be a kódot a bal alsó sarokba, majd kattints a "Freigabe" gombra.

(Ha korábban nem mobiltannal hagytad jóvá az utalásaidat, akkor postai úton fognak kiküldeni egy aktiváló kódot, amivel majd tudod aktiválni ezt az eljárást.)


11. Ezzel aktiváltad a BestSign eljárást. A telefonodon, ahol eddig a Seal One ID volt, megjelenik egy újabb felirat, és kattints a "fertig" gombra. (Nem kell itt már semmit beírnod.)



Ha postai úton érkezik az aktiváló kódod, akkor a fenti "gültig" helyett inaktiv vagy vmi. hasonló szó lesz. Kattints mellette a három pontra, és ott meg tudod adni a postán érkezett kódodat.

 Hogyan tudtok utalni a BestSign rendszerrel?

1.  Lépj be a Postbank Finanzassistent applikációba.

2. Bal felső sarok "Überweisung" - írd be az összeget, amit utalni szeretnél, majd nyomj egy szóközt.

Empfänger: írd be, akinek utalni szeretnél
Verwendungszweck: közlemény

Ha olyannak utalsz, akik már szerepelnek az utalási listádon, akkor a név alapján az IBAN-t automatikusan be fogja írni. 

Ha olyannak utalsz, akinek még sosem utaltál, akkor a nevet és az IBAN-t is be kell írnod.

4. Kattints alul a "BestSign"-ra vagy a "Freigabe"-ra. (IOS-nál Freigabe, Androidnál azt hiszem, BestSign)


5. A Finanzassistent applikációt hagyd így. Lépj be a BestSign applikációba

6. Itt már meg fog jelenni a jóváhagyásra váró utalásod. Írd be a BestSign jelszavadat. Ez az, amit az előbb a 3-as pontnál felírtál. Majd kattints a "freigeben" gombra.


Elviekben ezzel jóváhagytad az utalást, és sikerült elutalnod az összeget.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések